GRAAG EEN OFFERTE ?
14
december
Gevelherstelling in Sint-Niklaas

Wat als uw oorspronkelijke aannemer plots niet meer bereikbaar is voor een hoognodige gevelherstelling?

Dergelijke onaangename verrassingen zijn helaas geen uitzondering

De eigenaar van deze prachtige villa in Sint-Niklaas schrok aardig toen hij de aannemer contacteerde die zijn crepi gevel had geplaatst om een dringende gevelherstelling te komen uitvoeren. Hij had destijds niet zomaar eender wie uitgekozen, maar een professional met maar liefst 25 jaar naamsbekendheid. En nu bleek de aannemer in kwestie van btw-nummer veranderd te zijn en niet meer aanspreekbaar of aansprakelijk voor de gevelschade. Wat nu?

De crepi gevel was er erg aan toe

Vochtplekken en vuile strepen op de crepi gevel waren duidelijke signalen dat er iets grondig mis was met de afwatering van de gehele gevel. De eigenaar kon echter niet meer op zijn aannemer rekenen om de gevel te herstellen, dus moest hij op zoek naar een andere vakman om alsnog de noodzakelijke gevelherstelling uit te voeren. Geen eenvoudige klus, want de meeste aannemers voeren enkel herstellingen uit aan gevels die ze zelf hebben geplaatst…

Na elke regenachtige periode waren we ongerust dat we bijkomende schade zouden ontdekken.

De eigenaar contacteerde verschillende gevelherstellers, maar de meesten zagen geen doen aan dit project. Bij Gevelservice.be gaan we een stevige uitdaging echter niet snel uit de weg.

We spraken af, kwamen ter plaatse en hadden meteen door dat deze gevelherstelling geen eenvoudige klus zou worden. De oorzaak van de vochtproblemen en verkleuringen was duidelijk structureel. We hebben er dan ook enkele maanden over gedaan om de juiste oorzaak te bepalen. Kwestie van deze keer zeker te zijn en een duurzame gevelherstelling te kunnen voorstellen waarbij de problemen zich niet zouden herhalen.

Onze conclusies:

  • het maaiveld / de vochtkering in de muur waren niet correct overwerkt
  • op diverse plaatsen verliep de afwatering niet zoals het hoort
  • de grondlaag was op verschillende plekken niet correct bevestigd

Tijd voor oplossingen!

Eens we de precieze oorzaken van de vochtproblemen achterhaald hadden, wisten we wat ons te doen stond. Het zou een complexe gevelherstelling en zelfs bijna een volwaardige gevelrenovatie worden. Enkel zo konden we blijvende resultaten garanderen.

Een gefaseerde aanpak:

  1. grondige gevelreiniging met warm water onder lage druk
  2. herstelwerken aan afwatering en grondlaag
  3. aanbrengen van beschermende anti-moslaag
  4. overschilderen met 2 lagen Lotusan crepi verf*.

* De Lotusan gevelverf heeft behalve een uitstekende waterdampdoorlatendheid ook zelfreinigende eigenschappen waardoor de gevel langer proper blijft. Water en vuil parelen als het ware van het geveloppervlak af voor ze zich kunnen vasthechten.

Wij durven wél garanties op papier zetten!

De eigenaar van de woning was ontzettend tevreden met de nieuwe frisse uitstraling van de gevel en ook met het onzichtbare resultaat van deze gevelherstelling. Er werden immers geen vochtplekken en vuile strepen meer gesignaleerd. Zelfs niet na een stevige regenbui!

Al was onze klant vooral verrast dat we de duurzaamheid van onze gevelherstelling ook zwart op wit op papier durfden zetten. Bij gevelservice.be geven we nu eenmaal garantie op ons vakwerk. En u hoeft zich echt geen zorgen te maken… Wij hebben al jarenlang dezelfde btw-nummer en zijn niet van zin die ooit te veranderen!