februari
Een woning in Zele kampte met vochtige muren en steeds erger wordende gevelschade met blazen, barsten en scheuren. Drie verschillende bedrijven slaagden er niet in de oorzaak te achterhalen en de blijvende gevelproblemen te verhelpen. Gevelservice.be wél.
Net omdat de vochtige muren de grootste beschadiging vertoonden aan de bovenzijde en in het bijzonder net onder de dakrand, begonnen we onze testen op het dak. We hadden meerdere mogelijke testen in gedachten, maar begonnen eerst met de meest eenvoudige. Als je de gevelpleister op de hotspots deels verwijdert en daarna water op het dak spuit, waar stroomt dat dan naartoe? Al snel bleek dat het water via de aansluiting tussen de dakrand en de gevelpleister achter de gevelbekleding geraakte. Geen verder onderzoek meer nodig, het was overduidelijk dat we eerst de dakwerker zouden contacteren.
Ook de dakwerker was er zeker van. De aansluiting tussen dak, dakranden en gevelpleister leidde tot de vochtige muren. De nodige dakherstellingen werden correct uitgevoerd en daarna konden onze gevelwerkers aan de slag.
Door de blijvend vochtige buitenmuren was de onderlaag van de gevelbekleding ernstig verzwakt. Daarom vervingen we, waar nodig, de dragende gevelplaten en brachten we 1,5 mm Sto® Silco pleister mét versterkend weefsel aan op de cementering. Een noodzakelijke stap om een duurzame gevelherstelling op langere termijn te verzekeren.
Van zodra de onderliggende problemen ten gronde aangepakt waren brachten we een nieuwe crepi pleister laag aan in dezelfde kleur als de overige buitenmuren. Zo heeft deze woning weer een uniforme en nette uitstraling.
Niet alle vochtschade is te wijten aan het dak. Slecht geplaatste isolatie, ontbrekende zwelbanden, … zijn ook veel voorkomende boosdoeners. Ook zeker zijn wat de échte oorzaak is van uw vochtige buitenmuren of beschadigde crepi gevel? Onze gevelspecialisten nemen met plezier een kijkje tijdens een vrijblijvend plaatsbezoek.