GRAAG EEN OFFERTE ?
03
maart
Professionele gevel reiniging voor straffe make-overs

Het belang van periodieke gevel reiniging

Een propere gevel nodigt uit. Leuk voor thuis, maar zeker voor handelszaken ontzettend belangrijk. Af en toe een professionele gevel reiniging inplannen, is voor ondernemers simpelweg een must. Als je een goede eerste indruk wilt maken bij bezoekers, zakenrelaties en nieuwe klanten tenminste…

Een frisse look voor Kapsalon La Ligna in Stekene

Een grote supermarkt, verschillende lokale handelszaken en het gemeentehuis trekken heel wat bezoekers naar de Stadionstraat in Stekene. De gevels in deze straat krijgen het door al dat verkeer zwaar te verduren. Ook de façade van Kapsalon La Ligna.

De oorspronkelijke kleur van de bepleisterde buitengevel was nauwelijks nog herkenbaar door roetaanslag en mosvorming. De crepi gevel was dringend aan een make-over toe en het telefoontje naar gevelreiniger Marty Van Kerckhove snel gemaakt. Het reinigen van bepleisterde gevels is namelijk een van de specialiteiten bij Gevelservice.be.

De zachte aanpak

Crepi gevelbepleistering reinigen is specialistenwerk. De sierpleister vergt namelijk een andere reinigingsmethode dan bijvoorbeeld een gemetste gevel. De gevel zandstralen is bij gemetste gevels vaak de beste optie, maar bij een crepi gevel meestal niet. De druk en de hardheid van het straalgrit zou de structuur en het uitzicht van je bepleisterde gevel onherroepelijk beschadigen.

Gepleisterde gevelbekleding vergt een veel zachtere aanpak. Bij Kapsalon La Ligna kozen we voor een niet-invasieve gevel reiniging met warm water om de gevelverontreiniging te verwijderen.

Een gezonde basis is cruciaal voor langdurige resultaten. Daarom doodden we eerst de mosaanslag op de gevel, tot diep in de poriën. Op dit moment was de gevel proper, maar zeker nog niet klaar!

Het is aangeraden om crepi gevels om de 10 à 15 jaar te reinigen én te verven. De gevelreiniging zorgt voor een gezonde basis en een frisse look. Het laagje verf zal die uitstraling vervolgens benadrukken, maar de gevel ook extra beschermen!

2 lagen Silco Verf

Na een professionele gevel reiniging zien de buitenmuren er al helemaal anders uit. Maar een reiniging alleen volstaat niet om een indrukwekkende gevel make-over te realiseren. Daarvoor kan je ook best de gevel schilderen.

Nadat we alle hoeken en kanten en de houten gevelbekleding zorgvuldig hadden afgeplakt, brachten we 2 volle lagen Sto Silco® verf aan. Professionele gevelverf die speciaal ontwikkeld is voor niet-elastische minerale ondergronden zoals deze crepi gevel.

  • zeer goed dekkende buitenverf en toch structuurbehoudend
  • waterdampdoorlatend en tegelijkertijd goed waterafwijzend *
  • geen barsten, want gelijkmatige en spanningsarme droging

* Sto Silco® is uitermate geschikt als gevelverf omwille van de vochtregulerende eigenschappen. Water, regen en dauw worden snel afgevoerd door de open verfstructuur waardoor de gevel langer droog blijft. Een basisvereiste om vochtvlekken, algengroei en schimmelvorming tegen te gaan.

Na deze grondige gevel reiniging en twee lagen verf ziet de voorgevel van het pand er terug fris, jong en in topvorm uit. Net zoals de La Ligna klanten na hun kappersbezoek!

Is jouw gevel ook aan een opfrisbeurt toe?

Hoe we precies werken? Hoeveel gevelreiniging kost? En wanneer we kunnen starten? Al die vragen beantwoorden we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.