GRAAG EEN OFFERTE ?
03
maart
Een buitengevel schilderen is niet alleen een esthetische keuze!

Leuk als klanten blijven terugkomen

Tevreden klanten blijven terugkomen. Een mooi compliment dus dat sportwinkel Murphy in Zele ons voor de 3e keer contacteerde voor gevelwerken. Na een gevelisolatie project in 2007 en een gevelherstelling enkele jaren later mochten we nu de buitengevel schilderen. Die was na vele jaren aan opfrissing toe.

Over die eerdere gevelwerken

In 2007 kwamen we ter plaatse om de appartementen aan de rechterzijde van het gebouw te voorzien van buitengevelisolatie. Boven de handelszaak werd ook een stuk van de gevel gecementeerd. Het niveauverschil tussen beide delen bedroeg op dat moment maar liefst 10 centimeter! Een stevige uitdaging, maar we konden het verschil toch onzichtbaar wegwerken. Bezoekers zien sindsdien slechts één strak afgewerkt crepi oppervlak.

Enkele jaren later volgde nog een kleine gevelherstelling, waarbij een lekkend dak de boosdoener was. Kortom, we kennen deze gevel in Zele intussen vanbinnen en vanbuiten! Ook de drukke winkelstraat waar de werf zich bevindt. Een paar honderd meter verder hadden we niet lang voordien ook al een bepleisterde gevel gerenoveerd en strak afgewerkt met Sto Milano® gladpleister.

Waarom je buitengevel schilderen?

Nette uitstraling

Vaak laat men een buitengevel schilderen om esthetische redenen. Een laagje verf kan wonderen doen om een vervuilde gevel terug te doen stralen als weleer. Leuk om thuis te komen in een mooi uitziend huis, maar zeker bij handelszaken is een propere gevel extra belangrijk. Een net pand laat meteen een goede eerste indruk na bij klanten.

Langere levensduur

Bij bepleisterde gevels levert de gevel verven nog een belangrijk voordeel op: een verlengde levensduur. Bij een schilderbeurt worden de minerale steentjes aan het geveloppervlak ingekapseld door het nieuwe laagje verf. Zo biedt die verf een extra beschermlaagje waardoor de crepi gevelbekleding nog langer meegaat.

Langer mooi dankzij het zelfreinigende effect

Voor deze gevel in Zele kozen we heel bewust voor StoColor Lotusan® gevelverf. Deze hoogtechnologische buitenverf heeft een uitstekende CO2- en waterdampdoorlaatbaarheid (een diffusie-open systeem dus). De combinatie van het waterafstotend oppervlak en een innovatie microstructuur zorgen er bovendien voor dat regendruppels niet goed aan het geveloppervlak kunnen hechten. Die parelen als het ware van het geveloppervlak af en nemen op hun neerwaartse traject meteen loszittende vuildeeltjes mee. Ook mos en algen kunnen hierdoor moeilijk aan de gevel hechten. Met deze verf blijft je gevel dus langer droog én proper.

* Sto Silco® is uitermate geschikt als gevelverf omwille van de vochtregulerende eigenschappen. Water, regen en dauw worden snel afgevoerd door de open verfstructuur waardoor de gevel langer droog blijft. Een basisvereiste om vochtvlekken, algengroei en schimmelvorming tegen te gaan.

Welke gevelkleur kies je?

De StoColor Lotusan® verf is verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Aan jou dus de keuze hoe je geverfde crepi gevel er gaat uitzien na een periodieke schilderbeurt.

Komen we ook jouw gevel verven?

Welke gevelverf het best geschikt is voor jouw gevel en hoeveel een gevel schilderen kost? We bespreken het allemaal met jou tijdens en vrijblijvend plaatsbezoek.